PERCEPCIJA REALNOSTI

Percepcija Realnosti zbirka je pjesama i kratkih priča koje su nastale proteklih nešto malo manje od dvije godine. Zbirka sadrži 60 pjesama i 25 priča, glavna tematika je nesretna ljubav kao i moja percepcija o današnjem svijetu. Nije sve baš crno, ima i sretnih tema ali prevladavaju nesretne i melankolične pjesme. 

Ova zbirka za mene predstavlja mnoštvo osjećaja koji su pohranjeni u zarobljenim dijelovima mog srca. Niz dramatičnih misli i razmišljanja pretvoreni u očaravajuću percepciju realnosti. Percepcija koja zasljepljuje um svakog čitatelja. Riječi koje ispunjavaju moje srce i um zadovoljstvom kroz prisutnost ljepote same poezije i to zadovoljstvo ljepote ostat će za života. Ukratko, ostavit će divne uspomene koje čuvam u srcu. Jedan mali dio u mojim snovima.

OPŠIRNIJE O ZBIRCI

Nesretnu ljubav ne smatram nešto kao smak svijeta, to je sastavni dio svakog pojedinca i svatko od nas iskusio je teški i bolni ljubavni trenutak. Od toga ne možete pobjeći, pa ni kada bi to htjeli. Ljubav definira naše postupke, emocije i na kraju karakter. Smatram kako je životna lekcija upravo ta nesretna, crna i teška ljubav. Pored svih teških trenutaka i greške na kojima možemo naučiti puno toga ipak mislim kako ljubavne greške najviše definiraju našu budućnost i sam karakter.

 

Nakon što proživimo trenutke za koje smo mislili kako će biti bolji i sretniji uviđamo način na koji razmišljamo. Sumnjam da postoji osoba koja nije dubokoumno razmišljala nakon nekog teškog prekida. Postavljamo si razna pitanja, što sam mogao/la napraviti drugačije, što bi se dogodilo da sam napravio/la ovo itd. Ljubav može preživjeti samo ako jedno drugome dopustite da budete ono što jeste; iskazivanje osjećaja vlastitim tempom; raditi stvari koje želite raditi, čak i ako to znači da ih radite sami.

 

Kažu da je u ljubavi i ratu sve dopušteno, ali to nije istina. Ljubav nije rat. Da biste istinski voljeli, morate biti sposobni žrtvovati vlastitu udobnost, potrebe i želje, kako biste podržali rast i vrijednost bolje polovice. Šteta što ljudi ne mogu shvatiti što je zapravo ljubav. Uz stalnu borbu za kontrolu i nadmoć, uništavamo jedni druge u ime ljubavi. Ali apsolutno najtužnija stvar je da biste istinski voljeli nekoga, morate biti spremni pustiti osobu. Kako bi mogli otkriti tko ste vi zapravo i kako vaš karakter diše nakon nesretne ljubavi. Zapamtite samo kako osobe ne nestaju, osoba ne može nestati, ali osjećaji su ti koji mogu. Na kraju uvijek je um taj koji definira hoće li ta nesretna ljubav ostaviti trajne posljedice (rane) u vašoj duši ili će vas nesretna ljubav naučiti životnu lekciju. Od rođenja do smrti educiramo se svakodnevno, netko više, netko manje, netko s voljom a netko jer je primoran. Ali svatko može izvući poruku iz tih teških trenutaka i promisliti što bi trebao promijeniti kako se isto ne bi ponovilo. Nemojte se mijenjati zbog drugih, nikada tako nećete pronaći pravu stranu vašeg karaktera i uvijek će vam netko ukrasti lice i na kraju ostat će te osoba bez lica. Isključivo promjenu napravite zbog sebe i pronaći će te iskru koja će vam osvijetliti pravi put koji vodi prema sreći. Kada pronađete tu sreću podijelite ju s drugima i ne dozvolite da vam se teška i nesretna ljubav ponovno podvuče pod kožu. Ukratko volim pisati o nesretnoj ljubavi jer tako i ja promišljam što bi trebao promijeniti i kako bih se snašao u određenoj situaciji. 

 

Pored svog tog crnila možete pronaći i svjetliju stranu, onu zbog koje vjerujem upravo u mogućnost promjene i hvatanje iskre koja vodi do sreće. Nakon što pronađete svoju istinsku sreću slijedi upravo to što se nalazi u zbirci. Pjesme i priče koje su puno više od ljubavnih pjesama i priča. Njihova prava vrijednost leži u tome što svatko može zamisliti određenu osobu tijekom čitanja. Siguran sam kako ćete tijekom čitanja upravo tih pjesama i priča zamisliti svoju bolju polovicu i imati veliki osmijeh na licu. Također to je jedan i od mojih ciljeva koje sam imao dok sam pisao, "čitatelj zasigurno mora u mislima imati određenu osobu". 

 

Kad smo već kod toga, također često pitanje bilo je pronalazim li inspiraciju u nekome, je l' su pjesme nekome posvećene i pričaju li moja životna iskustva. Odgovor je ne, niti jedna pjesma kao ni priča nije stvaran događaj. Sve je to plod moje mašte, ja ne pišem onako kako se u tom trenutku osjećam, pišem onako kako moj um osjeća. Poezija je za mene zvjezdana zbirka riječi, elokventna strast s nježnim nitima ljubavi.  Međutim, postoji jedno veliko ali. U zbirci je skrivena jedna pjesma koja ima posvetu i to je jedina takva pjesma. Naravno ne želim reći o kojoj je pjesmi riječ jer se tako gubi moja misterioznost i zaintrigiranost kod čitatelja. Mogu jedino reći kako je pjesma posvećena jednoj djevojci koja je ostavila duboki trag u mojem životu, nesretni trag ili sretni to je irelevantno. Bitnije je to što je ostavila trag, ali taj trag meni je vrlo bitan i dragocjen. Bit će zasigurno pogađanja o naslovu pjesme ali moram vas razočarati jer ne mislim podijeliti kome je pjesma posvećena. To će ostati moja mala tajna.

Na kraju nakon što sam ja mislim sve objasnio i predočio o čemu se ovdje zapravo radi. Želim se zahvaliti svima koji su bili podrška u realizaciji pisanja zbirke. Svatko od vas dio je jedne velike podrške i potpore koju ste mi pružali. Veliko hvala svima koji su me ohrabrivali za samu ideju objavljivanja knjige. Polako ostvarujem svoje snove, jedan od njih upravo je ostvaren! 

NARUDŽBA KNJIGE

Naručite knjigu i na svoju policu dodajte novu knjigu, upoznajte moje misli i osjećaje

kroz zbirku pjesama i kratkih priča. Percepcija Realnosti čeka vašu narudžbu!