• Admin

Hladna noć

Bio sam uvjeren da je ova noć posljednja s tobom, ali nisam slutio da će postati još hladnije. Dvije godine prije urezala si mi se u srce, mislio sam da je to to. Da si sretna kao što su govorili drugi, prevario sam se te divne noći kad je zahladilo moje srce i raspalo se na komadiće. Zabrinuto sam čekao da se pojaviš pred vratima našeg stana gdje odavno nije bilo žara i onih dana kad nismo znali za ništa osim jedno za drugo.


Čekao sam ali imao sam osmijeh na licu jer kao što si znala, izmamiš mi osmijeh svaki put.

Prošlo je 2 ujutro, nema te. Kazaljka se sporo pomicala do 4 ujutro, bilo je to kao 4 dugih zimskih dana. Zaspao sam s narukvicom u ruci što sam ti ju dao za prvu godinu naše ljubavi.

Ne znam je l' to bila ljubav jer bi ti trebala biti oko vrata a ne u mojoj ruci. Poznati zvuk me trzne iz polu sna. Poruka na mobitelu, znao sam da je negdje u kutku sobe, razbijen.


Pronašao sam ga, nisam mogao otključati zaslon od razbijenog stakla, još više ljut ponovno mobitel završi na podu. Onako isfrustriran završilo je puno razbijenih stvari na podu. Odjednom zazvoni telefon, nisam znao da još uvijek ta stvarčica radi, očito ti je bila potrebna. Podižem telefon i taj glas i ta rečenica, konačni ubojica mojeg odavno slomljenog srca.


Moje samouvjerenje da te više neću nikada vidjeti obistinilo se. Svaki puta kada dođe taj datum u godini dolazim na isto mjesto, isto križanje nedaleko od našeg stana gdje si provela zadnje trenutke života. Dok sam te čekao i čekao ti si stajala na rubu križanja i izgleda da si također mene čekala da te krenem potražiti ali to nisi dočekala. Dolazim svaki put držeći poruku koju sam pronašao u tvojoj bespomoćnoj hladnoj ruci.


"Oprosti, volim te svim svojim srcem ali ne volim svoj život. Nadam se da ćeš mi oprostiti i da ćeš biti sretan."Nisam ni slutio da imaš takve misli i da nisi imala osjećaje niti za sebe niti za mene, pogriješio sam te noći. Oprostio sam ti, i ja tebe volim svim svojim srcem ali sretan nisam. Sreću sam odavno izgubio, izgubila je i ona mene, izgubio sam sve te hladne noći.3 views